faarenfrkade
سه شنبه 16 -2632 آخرین ویرایش در سه شنبه, 10 دی 1398 18:46

عوارض جانبی لیزر تراپی مطلب ویژه

SRA Laser lalehrehab

چه کسانی نباید لیزر تراپی انجام بدهند؟

در موارد زیر نباید از لیزر درمانی استفاده کرد

 بارداری با اینکه هنوز مطالعات مستند و مطمئنی درباره اثرات منفی لیزر درمانی روی جنین وجود ندارد، اما توصیه می شود که خانم های باردار از این روش روی ناحیه شکم استفاده نکنند. به نظر نمی رسد که لیزر درمانی در مناطقی دور از شکم و رحم آسیبی به جنین وارد کند، اما با این حال بهتر است همه احتیاط های لازم در این خصوص انجام شوند و در صورت امکان از روش مطمئن دیگری برای درمان استفاده شود.

صرع

نور مرئی تابیده شده در محدود 5 تا 10 هرتز باعث بروز تشنج در بیماران مبتلا به صرع می شود. با این حال پرتوهای استفاده شده در لیزر درمانی به ندرت مرئی و قابل مشاهده هستند. بررسی ها نشان می دهند که بیماران مبتلا به صرع فقط قادر به تحمل پرتوهایی با فرکانس پایین تر از 800 هرتز هستند. بیماری های غده تیروئید با اینکه برخی تحقیقات نشان می دهند که لیزر درمانی نتیجه مثبتی روی درمان بیماری های تیروئید دارد، اما از آنجایی که غده تیروئید نسبت به نور و اشعه لیزر حساس است بهتر است تا زمانی که تحقیقات و بررسی ها در این زمینه کامل نشده از درمان مشکلات مربوط به غده تیروئید با لیزر تراپی خودداری کنید. لیزر تراپی تمامی شبکیه اختلالات انعقادی بررسی ها نشان می دهند که لیزر درمانی مکانسیم های انعقادی خون را تحت تاثیر قرار می دهد اما هنوز کاملا مشخص نیست که این تاثیر چطور انجام می شود. کودکان نگرانی های خاصی در مورد رشد صفحات استخوانی کودکانی که تحت لیزر درمانی قرار می گیرد وجود دارد. با اینکه هنوز نمی توان با قطعیت اعلام کرد که لیزر درمانی برای کودکان ممنوع است اما میزان پرتوهای مورد استفاده در این روش حتما باید با وزن کودک و شرایط سلامتی او مطابقت داده شود. سرطان اگر قرار است برای کاهش درد ناشی از سرطان از لیزر درمانی استفاده شود این کار فقط باید تحت نظر متخصص صورت بگیرد

بیماران تحت پرتو درمانی بیمارانی که تحت درمان با روش پرتو درمانی هستند نباید از لیزر درمانی حتی با پرتوی پایین و ضعیف استفاده کنند. تحقیقات نشان می دهند که استفاده همزمان از این دو روش درمانی در سیستم ایمنی و گردش خون اختلال ایجاد می کند و باعث بروز مشکلاتی برای بیمار می شود.

خالکوبی وتتو خالکوبی به خودی خود با لیزر درمانی منافاتی ندارد اما ممکن است در جریان لیزر درمانی رنگدانه های خالکوبی نور لیزر را به خودشان جذب کنند و باعث ایجاد گرما و درد در ناحیه مورد نظر شوند. بنابراین توصیه می شود که درمان با رعایت فاصله از پوست بیمار شروع و بعد کم کم لیزر به پوست نزدیکتر شو.


از دید بسیاری از مردم حتی در این زمان لیزر چیزی جدید و خطرناك می باشد به این علت که ماهیت واقعی لیزر را نمی شناسند و یا به علت جدید بودن این روش آن را با اشعه رادیواکتیو اشتباه می گیرند. در لیزرهای فیزیوتراپی در صورتیکه اصولی و با دوز مناسب استفاده شوند فاقد عارضه جانبی بوده و هیچ خطری برای انسان ندارد.

PhotoThermal


موارد منع استفاده از لیزر

توصیه می شود که در بیماران زیر از استفاده از لیزر درمانی پرهیز شود.

در خانمهای حامله لیزر در ناحیه شکم، کمر و لگن نبایستی استفاده شود.

بیماران سرطانی و در بدخیمی ها در ناحیه تومور استفاده از لیزر ممنوع می باشد.

بیماران دارای Pacemaker لیزر بر روی قفسه سینه استفاده نشود.

بیماران حساس به نور (Photosensitive)

مناطق نزدیک به چشم به خصوص در لیزرهای پر توان